İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, saçının bir kısmı göründüğü bahanesiyle İran’da öldürülen Mahsa Amini’nin katledilmesini protesto etti.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: Mahsa’yı katledenlerin Dilek Doğan’ı katledenlerden farkı yok.İran halkının direnişini selamlıyoruz.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, İran’da ahlak polisinin Mahsa Amini’yi saçının bir kısmı göründüğü bahanesiyle darbederek öldürmesini protesto etmek ve İran’da başlayan protestolara destek vermek için Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi.

“İran’dan Türkiye’ye Jin Jiyan Azadi” pankartının açıldığı açıklamada, “Jin jiyan azadi”, “zen zendegi azadi”, “kadın yaşam özgürlük”, “İran halkı yalnız değildir”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Mahsa Amini isyanımızdır” sloganları atıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here