Mithat Sancar: İktidar Basına Darbe Yapıyor

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Gazetecilere yönelik operasyon muhalif basını susturma planının parçası.

Konuşmasına Gezi tutuklulularının ailelerinin salonda olduğunu belirterek başlayan Sancar, “Gezi rehinelerini ve ailelerini yürekten selamlıyorum. Gezi davasında özgürlükleri aylardır gasbedilen sevgili arkadaşlarımız için hemen özgürlük, ülke için hemen adalet ve acil demokrasi taleplerini duyurmak için buradalar. Biz de bu sese ses olmaktan onur duyuyoruz” dedi.

‘BU MÜCADELE RANT VE TALAN POLİTİKASINA KARŞIDIR’

ODTÜ bileşenlerinin ve Ankaralıların taleplerine de değinen Sancar, “ODTÜ ormanından geçmesi planlanan Bilkent-İnicek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantısı Projesi’nin yani gerçek adıyla rant yolu projesinin ihalesinin iptalini istiyorlar. Ankara’nın şehir içinde kalan son ormanı, ODTÜ ormanı yok edilmek isteniyor. Bu mücadele de tam bu rant ve talan politikasına karşıdır. Sizlerle birlikteyiz, mücadeleniz mücadelemizdir” dedi.

“MUHALİF BASINI SUSTURMA PLANININ PARÇASI”

Sabah saatlerinde Mezopotamya Ajansı ve JİNNEWS çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen ev baskınlarında gözaltına alınan gazetecilere değinen Sanar, şunları söyledi:

“Çok sayıda gazeteci gözaltına alındı. Baskın sırasında gazetecilere silah doğrultma, ters kelepçe yapma, yere yatırma gibi muamelelerde bulunulduğu da basına yansımakta. Sansür yasasının yürürlüğe girmesinin hemen ardından gerçekleşen bu operasyon tesadüf değil. Muhalif basını ve toplumu susturma planının bir parçasıdır bu. Halkın haber alma özgürlüğüne bir saldırıdır bu. İktidar seçimler yaklaştıkça toplumu susturmak, muhalifleri sindirmek için bu operasyona devam edecek dedik. Bunu biliyoruz. Ama hakikat mücadelesi karşısında başarılı olamayacaklarını da hep söyledik bir kez daha söylüyoruz. Bu iktidar darbeci bir iktidardır diyoruz. Siyasete darbe yapıyor, basına darbe yapıyor, emekçiye darbe yapıyor, hak arayanlara darbe yapıyor. Bundan daha kapsamlı bir darbeci zihniyet olur mu? Ama hiçbir darbeci zihniyet ve yönetim başarılı olamamıştır. Sadece toplumlara ağır bedeller yaşatmış ve ülkede büyük tahribatlar yaratarak çekip gitmiştir. Bu iktidarın sonu da böyle olacaktır. Bu ülkeye verdiği zararları önlemek bizim boynumuzun borcudur. Bizler tam da bu darbeci iktidara karşı ortak mücadeleyi büyüterek geleceği karanlıktan kurtaran, aydınlığa çıkaran yolun yolcularıyız. Bu yolda birlikte yürüyenler çoğalacak, başarı da mutlaka gelecektir.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here