Tutuklu korucubaşı ‘devlet için öldürdük’ savunması

Midyat’ta Musa Çelik’in öldürülmesine dair açılan davada tutuklu yargılanan korucubaşı Şükrü Akçay, kendini “devlet adına öldürdük” sözleriyle savunarak, avukatları tehdit etti.

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Mesken kırsal mahallesinde 21 Kasım 2021 tarihinde Musa Çelik’in öldürülmesine dair korucubaşı Şükrü (Şirin) Akçay ile kardeşleri Veysi ve Mahsum Akçay hakkında açılan davanın 3’üncü duruşması görüldü. Midyat Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, “kasten öldürme” suçlamasıyla yargılanan tutuklu 3 sanık da hazır edildi. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesi avukatları ile sanık avukatların katıldığı duruşmayı, tarafların aileleri de izledi.

KORUCUBAŞI: DEVLET ADINA ÖLDÜRDÜK

Mütalaaya karşı söz verilen korucubaşı Şükrü Akçay, savunmasında “Devlet bana silahı neden verdi. Boşuna mı verdi. Terörist öldürmek için vermedi mi? Bu kişi teröristti zaten. Biz bunu devlet adına öldürdük” ifadelerini kullandı. Ardından savunma yapan Veysi Akçay, Türkçe bilmediği için Kürtçe savunma yaptı ve öldürülen Musa Çelik için, “Bu şahıs zaten hevaldi/arkadaştı” dedi. Akçay, Çelik’in “örgüt üyesi olduğu” iddiasında bulundu.

‘DEVLETİN GÜCÜNE GÜVENEREK’

MA’nın haberine göre, Çelik ailesinin avukatları, sanıkların üzerine atılı suçlamaların sabit olduğunu dosyada yeterli delil olduğunu belirtti. Avukatlar, sanıkların savunmalarına dikkat çekerek, “Sanıkların savunmalarından da anlaşıldığı üzere korucu olmalarından dolayı devletin gücünü yanlarında görmüşlerdir. Cinayeti de bu güce güvenerek işlemişlerdir” dedi. Avukatlar, sanıkların üçünün de “kasten öldürme” suçundan cezalandırılmasını istedi.

KORUCUBAŞI AVUKATLARI TEHDİT ETTİ

Avukatların savunması sırasında korucubaşı Şükrü Akçay, “örgütle iltisaklı olduğunu” iddia ettiği Çelik ailesinin avukatlarına tehditler savurdu. Duruşma salonunda kısa süreli gerginlik çıktı.

Haber: Cengiz Demirtaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here