İnsan Hakları Derneği aylık bültenlerle, medyada öne çıkan ırkçılık ve ayrımcılık örneklerini basın ve kamuoyu ile paylaşmayı, bu anlamda ırkçılık ve ayrımcılık konusunda bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
Bu konuda duyarlılığı artırmayı amaçlayan, İHD Irkçılık ve Ayrımcılık Komisyonu’nun Ekim Ayı Raporu yayınlandı. İHD Ekim ayı raporuna yönelik yaptığı açıklamada şunlara dikkat çekti:”Bizler, ırkçılığın sadece bir ideoloji değil, aynı zamanda toplumsal, ekonomik, siyasi, kültürel ve psikolojik alanların bütününe yansıyan bir toplumsal rejim olduğunu düşünüyoruz.
Yaşadığımız coğrafyada Türk ve Sünni üstünlükçü ırkçı pratikler her gün ortaya çıkıyor ve diğer etnik, dinsel grupları aşağılayan ırkçı söylemler her gün dolaşıma sokuluyor. Hazırladığımız bu aylık bülten medyaya yansıyan bazı olayları kapsamaktadır.
Bültenimizi, ırkçı pratikler ve söylemlerin burada yer alan haberlerden çok daha fazlası olduğunun farkındalığı ile hazırladığımızı giriş kısmında belirtmemiz gerektiğini düşünüyoruz” İHD raporuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
08042019